Machines en inventaris

Als ondernemer wilt u vooruit en investeren in nieuwe machines en inventaris. Vaak kunt of wilt u dat niet allemaal zelf bekostigen. Daarvoor kunt u een zakelijke lening aanvragen.

Hoe financieren?

Hiervoor bieden geldverstrekkers verschillende oplossingen. Zo kun je kiezen voor een zakelijke lening of een zakelijk krediet. Ook lease is een veelgebruikte financieringsvorm voor de aanschaf van machines of inventaris.

Er zijn ook aanbieders waar je op afbetaling een product kunt kopen. Let daarbij wel op de maandlasten die je betaalt, die liggen vaak hoger.

Welke financieringsvorm past bij mij? 

De financieringsvorm die je kiest, moet passen bij de investering. De looptijd van je lening moet dus passen bij de afschrijvingsduur van de machine of de levensduur van je inventaris.

Een voorbeeld: als je een machine koopt die 5 jaar meegaat, dan kun je dat financieren met een lening met een looptijd van eveneens 5 jaar. Als de machine na 5 jaar is afgeschreven, weet je dat je lening ook is afgelost. Zodra je een nieuwe machine koopt, kun je ook een nieuwe lening aanvragen.